Både smishing og vishing er former for Internet Phishing.

Smishing
"Smishing" står for SMS phishing. I lighed med phishing, modtager brugeren en meddelelse der opfordrer denne til f.eks. at bekræfte password eller kreditkortinformationer. I stedet for en e-mail sendes der en sms sendt til brugerens telefon. Beskeden beder normalt brugeren om at ringe til et telefonnummer eller gå ind på en hjemmeside samt at det haster. Telefonnummeret bliver ofte besvaret af et automatiseret svarsystem. Brugeren bliver bedt om at give private oplysninger såsom passwords eller kreditkortoplysninger. Lad være med at ringe til nummeret eller klikke på det link der opgives i Sms’en.

Vishing
Svindlere benytter også automatiserede opkaldssystemer til at bede brugere om private oplysninger. Dette kaldes vishing eller voice phishing. Hensigten er den samme som med e-mail phishing eller SMS phishing. Du modtager en opringning, der indtrængende opfordrer dig til omgående at give oplysninger, ofte under foregivelse af at din konto eller lignende risikerer at blive hacket. Opgiv aldrig alle oplysninger til et automatiseret opkaldssystem. Bemærk også, at det er let for en svindler at skabe en falsk opkalds-id og på den måde foregive at være en anden, f.eks. din bank eller kreditkortselskab.
Opgiv aldrig dine kontooplysninger, hvis du ikke selv har ringet på.

Rapporter omgående smishing eller vishing til os via vores kontaktformular.