Provisionsbaserede annoncer giver dig muligheden for kun at betale for de bookinger, du modtager, i stedet for at betale et forskudsgebyr for et årsabonnement. Når du skal vælge hvilken annoncemodel, der passer bedst til dine behov, kommer det meget an på, hvor mange årlige bookinger du regner med at acceptere samt dine gennemsnitlige lejepriser. Hvis du udlejer i en kort periode om året, eller dine ferieboliger kun egner sig til afholdelse af events, kan provisionsbaserede annoncer være et godt alternativ til et årsabonnement. 

Med en provisionsbaseret annonce kan du minimere risici for ferieboliger, der ikke bliver lejet så ofte, fordi du undgår at betale et forskudsbeløb. Desuden har du adgang til samme værktøjer som ved abonnementsannoncer, f.eks. kalender, bookingværktøjer og håndtering af forespørgsler. Du kan endvidere nyde godt af fleksibiliteten forbundet med kun at acceptere bookinger for de datoer, du ønsker at udleje, og betale efter forbrug.

Ved provisionsbaserede annoncer opkræves en provision på minimum 8 % pr. booking, og de kræver også, at der anvendes HomeAway online betaling med online booking. Såfremt betalingen går igennem risikovurderingen uden problemer, udbetales den typisk inden for 24 timer efter indtjekning (fratrukket bookingprovision). Betalingen vil fremgå af din bankkonto 5-7 dage senere. Det afhænger af dit pengeinstitut, hvornår midlerne er til rådighed.


For at finde ud af om en provisionsbaseret annonce er den rigtige for dig, kan du besøge vores Udlej din feriebolig og se indtjeningspotentialet for din feriebolig.
 
Hvis du er en udlejningsagent, der administrerer dine HomeAway-annoncer fra din egen software, er en provisionsbaseret annonce en god mulighed, hvis du ikke forventer bookinger for mere end 24.000 kroner per år per annonce.  Desuden kan du med provisionsbaserede annoncer fortsat administrere dine bookinger i din software, som du ville have gjort det med en hvilken som helst anden e-handelstransaktion. 

Hvis du er førstegangsbruger, vil din allerførste betaling fra en feriegæst blive udbetalt til din bankkonto dagen efter feriegæstens ankomstdato eller 30 dage efter, at feriegæsten har foretaget betalingen. Det er den seneste dato, der gælder. Bemærk venligst, at andre feriegæsters betalinger, som foretages i mellemtiden, bliver udbetalt 30 dage efter datoen for den første rejsendes betaling eller én hverdag efter feriegæsten ankommer. Det er den seneste dato, der gælder.

Alle betalinger, der foretages efter den første udbetaling, vil blive frigivet 24 timer efter indtjekning og fremgå af din bankkonto 5-7 arbejdsdage senere, afhængigt af din bank.