Følgende kan være tegn på at en hjemmeside er er pålidelig eller direkte svindel. Tjek disse omhyggeligt, inden du indtaster personlige eller finansielle oplysninger:
  • Hængelåssymbolet mangler i browseren (selvom der er en hængelås på selve hjemmesiden). Det angiver at webstedet ikke har et SSL-certifikat. SSL-certifikater aktiverer hængelåsen og https-protokollen og tillader sikre forbindelser fra en webserver til en browser. Typisk anvendes SSL til sikring af kreditkorttransaktioner, dataoverførsel og logins, og er ved at blive normalt ved sikring af browsing på sociale mediers websteder.
  • Der er ingen https:// i adressefeltet, hvilket betyder, at dine data ikke er sikre ved overførsel.
  • Webadressen svarer ikke til navnet på butikken, hvilket er mistænkeligt.
  • Den side hvor du afslutter dit køb beder om din PIN-kode. Ingen hjemmeside bør nogensinde bede om din PIN-kode.
  • Der er ingen personlige oplysninger om websidens indehaver eller retur- eller byttepolitik, hvilket betyder, at hjemmesiden kan være ulovlig.
  • Der er ingen kontaktoplysninger på hjemmesiden, hvilket betyder, at du ikke har nogen at kontakte i tilfælde af et problem.