Moms er en skat, der pålægges tjenester. I Japan gælder Japanese Consumption Tax eller JCT i stedet for moms. I Australien og New Zealand gælder Goods and Services Tax (GST) i stedet for moms.

Moms-, JCT- og GST-satser beregnes på baggrund af den lokale sats i kundens bopælsland, der fastlægges baseret på kundens faktureringsadresse. HomeAway opkræver moms på visse gebyrer fra udlejere og feriegæster fra Australien, Norge, Schweiz og EU.
Du skal muligvis pålægge moms på dine tjenester afhængigt af dit bopælsland eller placeringen af din ejendom. Vi opfordrer dig til at rådføre dig med en skatterådgiver i din retskreds for yderligere oplysninger, eller hvis du har behov for hjælp med at pålægge moms på dine tjenester. Du kan læse mere om moms her.

Hvordan fungerer det med moms på HomeAway-platformen?
HomeAway skal opkræve moms på sine gebyrer i lande, der beskatter elektronisk leverede ydelser, dvs. aktuelt i Australien, Norge, Schweiz og EU. Der opkræves moms fra feriegæster på tidspunktet for faktureringen, og den er baseret på det samlede servicegebyr for en booking iht. faktureringsoplysningerne, du har opgivet til HomeAway på tidspunktet for bookingen. Hvis du ændrer din booking, justeres momsen, så den stemmer overens med ændringen i servicegebyret.

For udlejere opkræves moms på tidspunktet for betalingen og er baseret på det samlede abonnement eller det samlede bookinggebyr iht. faktureringsadressen, du har opgivet til HomeAway, der kan redigeres i dit Dashboard. Du er ansvarlig for at sikre, at faktureringsadressen er nøjagtig, da HomeAway ikke er i stand til at rette, genudstede eller ændre en faktura.